Kundeservice +45 96 37 71 71
Menu
Varekurv

Diederich Lys


Kvalitet og design siden 1965

Siden 1965 har vi hos Diederich Lys dyppet vores lys i Hasselager lidt uden for Aarhus. Det gør os til Danmarks ældste lysstøberi med fast produktion i Danmark, og det er vi stolte af.

SE BRÆNDETIDER >

Certificeret sodfri

Testet af Teknologisk Institut

Diederich Lys har en indgående kvalitetssikring af deres lys. Blandt andet er deres lys blevet testet for sod-afgivning af Teknologisk Institut i Aarhus, hvilket har medvirket til en sod-fri afbrænding, når god afbrændingspraksis følges.

TESTEN:

Lysene blev anbragt i et skab på ca. 1/3 kubikmeter med åben låge for at give lufttilførsel, men ikke træk. I skabet var anbragt petriskåle til opfangning af nedfalden sod. Efter at lysene var brændt ned, blev petriskålene undersøgt visuelt og genvejet.
Teknologisk institut kunne ikke konstatere dannet sod.

Fremstilling

Fremstillingsprocessen af bloklys kaldes “koldkomprimering”, hvilket vil sige at paraffin pulver presses sammen om vægen, under et tryk på op til 2 ton.

Denne meget hårde komprimering sikrer markedet længste brændetid

SE BRÆNDETIDER >

Dyppelysene er ligeledes produceret af de bedste råvarer og produceres ved at vægen dyppes i flydende paraffin, som er ca. 65 grader varm.

Farverne

Ingen af lysene er gennemfarvede. Farven opløses i en specialvoks, hvis smelte-punkt er et par grader højere end råkernens. Lysene dyppes to gange i denne voks. Farvelagene sikrer, at alle lys brænder jævnt og uden løbere.

De bedste råvarer

I bestræbelserne på at lave lys af den fineste kvalitet, har Diederich Lys nøje udvalgt de bedste råvareleverandører i Europa, der alle er udmærkede ved at være certificerede RAL GZ 041 leverandører.

Lysene består af 100% fuldraffineret ren og fødevareforberedt paraffin af høj kvalitet. Vægerne er specifikt tilpasset hver enkelt lystype og størrelse, og lever op til den strenge Oeko-Tex 100 standard. Det garanterer blandt andet, at vægerne ikke indeholder bly eller skadelige kemikalier, og dermed ikke udleder bly ved afbrænding.

Diederich Classic lys

Se det store udvalg i af bloklys, stagelys, dekorationslys og kertelys.

Gå til Diederich Classic lys

Diederich Lak lys

Se det store udvalg af lak lys.

Gå til Diederich lak lys